Boeken

Het paddenstoelenboek

Zelf eetbare paddenstoelen zoeken in het bos blijft een spannende bezigheid, want hoe weet je dat je geen giftige soort plukt? In Het paddenstoelenboek van Nederlands meest bekende paddenstoelenhunter Edwin Florès staan 20 paddenstoelen beschreven die absoluut geen giftige dubbelgangers hebben en dus uitermate geschikt zijn om mee te koken. Natuurlijk zijn de recepten ook prima te maken met paddenstoelen uit de winkel.

Naast de heldere beschrijving van de paddenstoel en zijn directe omgeving, plus informatie over het seizoen waarin deze paddenstoel te vinden is, bevat het boek vele fraaie foto’s. De recepten maken je enthousiast om zelf het bos in te gaan – of om eens wilde paddenstoelen van de markt te gebruiken.

Mocht je zelf thuis paddenstoelen willen kweken, dan vind je alle tips en handigheidjes die daarvoor nodig zijn. Belangrijk in het boek zijn ook de vele heerlijke recepten, van een salade met koningsoesterzwam tot een bouillon van reuzebovist of een risotto met eekhoorntjesbrood.

Het Grote WildplukBoek

In dit boek bundel ik een groot deel van mijn kennis.

Hierin staan meer dan vierhonderd wildplukitems met daarbij de gebruikswijze. Het boek gaat bestrijkt het palet van de zilte kust met eetbare zeewieren tot de donkere dennenbossen met zijn eetbare paddenstoelen. Van bes tot plant en bloem. Alles wat je als wildplukker moet weten of je uberhaubt mag plukken, waar je plukt,  hoe je plukt en ga zo maar door.

Daarnaast heeft Jonnie Boer, wildplukker pur sang een aantal van zijn recepten in mijn boek gestopt.