Vlier en Acacia

Hierbij het recept voor het maken van Vlierbloesem of Acacia Champagne. Ik heb op dit moment 60 liter opstaan. Het mag nu enkele dagen gisten voordat ik het in de fles doe.

Pluk je vlierbloesems in de voormiddag, doe dit bij droog weer. Let bij het plukken vooral op bladluizen. Zitten die massaal op een struik kies dan een andere.

de ingrediënten:

  • 50 vlierbloesems
  •  3 kilogram rietsuiker
  •  10 eetlepels witte wijn azijn
  •  20 l water
  •  12 citroenen of limoenen

De stappen:

Roer de suiker in 3 liter water verwarmt water, maak een stroop en voeg dit bij het koude water toe. Schil de limoenen of citroenen. Pers het sap.

  • Voeg alle ingrediënten samen in een grote stalen pan.
  • Span een theedoek over de pan en bind dit strak met touw.
  • Zo kunnen er geen beesten in vallen of andere zaken die je niet in je pan wilt hebben.
  • Zet het op een koele plek
  • Laat het voor minstens vier dagen gisten
  • Bottel ze op de vierde of vijfde dag

Gebruik Grolsch bierflessen voor de botteling. Deze zijn bij de supermarkt te krijgen. Vraag gewoon om een lege krat en betaal dan het statiegeld terug.

Na een week open je de flessen voor een paar seconden. Je laat zo de druk van de flessen. Daarna blijven ze bij mij altijd heel en ontploffen ze niet.

Lekker met spa citroen, witte wijn of heel koud in een mooi lang glas.

| Geen categorie |

2 Reacties op Vlier en Acacia

  1. Geweldig recept! Ga ik zeker probreb, mits we dit jaar genoeg vlierbloesem krijgen (we hadden nog niet veel en dat is vannact weg geregend). Bedankt!

  2. maes paul:

    hallo, ik heb er ondervinding in en ben daarom een beetje bang dat nog eens voor te hebben; . Bij het openen van mijn donkere grote bierflerssen gaf het een zééééér luide knal en begon het brouwsel te spuiten zodat ik maar 1/10 de meer overhield. Heb je er echt ondervinding van, ik ben al begonnen met mijn siroop gewoon in te vriezen, maar ja een diepvries dient ook nog voor andere dingen hé. Graag reactie of ik het mag proberen. Hartelijk dank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *