Paddenstoelen

Wildplukken.nl is een website van Edwin Florès van  www.casaforesta.nl.

Mijn bedrijf is gericht op alles wat met “de eetbare Natuur” te maken heeft.

Van nature ben ik een echte jager en verzamelaar. Het is er met de paplepel ingegoten. Samen met mijn moeder voor dag en dauw de velden en bossen in om verschillende wilde bessen en ander lekkers uit het bos te plukken. Het was de aanzet om meer over andere wilde producten te leren zoals paddenstoelen, wieren en planten.

Op mijn mini boerderij van 1,5 ha verbouw ik eetbare bloemen, kruiden en houd ik kippen, schapen en varkens. Daarnaast ben ik imker en heb ik een mooie bijenstal vol met zoemende bijen.

Ik pluk diverse wilde ingrediënten voor de keukens van restaurants. Daarnaast organiseer ik diverse workshops en lezingen over “Eten uit de Natuur”.

Paddenstoelen zijn een soort fetisj geworden. Overal op de wereld ga ik het eerst op zoek naar eetbare paddenstoelen. Zo heb ik eetbare paddenstoelen geplukt op alle continenten. Of het nu Papua Nieuw Guinea is, Patagonie of Zuid Afrika. Overal waar ik kom probeer ik te achterhalen welke eetbare paddenstoelen je er kunt verzamelen.

Ik hoop dat je inspiratie opdoet op deze site.

Happy Hunting.

Edwin Florès