shitakesoep

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

•    50 gram boter
•    3 eetlepels bloem
•    5 dl koude melk
•    5 dl groentebouillon
•    600 gram shiitake
•    laurierblaadje
•    scheutje azijn
•    scheutje kejtap manis
•    Peper en zout


Bereiding:

1.            smelt de boter in de pan als het begint te bruisen voeg de bloem toe
2.            roer met een garde tot een papje
3.            voeg er de koude melk bij en laat deze “roux” binden
4.            voeg daarna 5 dl bouillon toe en breng de soep aan de kook
5.            snij de shiitake in stukken en voeg de helft aan de soep toe
6.            Pureer de soep met een staafmixer
7.            Kook voor 5 minuten door en voeg dan het laurierblaadje toe
8.            Breng op smaak met een scheutje azijn, ketjap manis en peper en zout
9.            doe de rest van de paddenstoelen bij de soep en laat alles 10 minuten trekken


Je kan bij dit gerecht enkele shiitake grillen en boven op de soep leggen voordat je deze serveert.