Wildplukken.nl is online

Wij mensen zijn van nature Wildplukkers. Net als onze neven en nichten, de mensapen, zijn er nog hele volksstammen die ieder weekend het bos intrekken om paddenstoelen te plukken, bessen te scoren of een boompje af te tappen. Ook in Nederland zien we steeds meer mensen interesse tonen in het wildplukken. Deze website is voor iedereen die graag de natuur in gaat en wil weten wanneer je nu wat en waar kunt plukken.

We kennen het allemaal wel. Je staat voor een struik met vruchtjes eraan. Geen kersen of bramen, maar een ander soort vrucht. Je kent ze niet uit de supermarkt dus je neemt al snel aan dat ze niet eetbaar zijn. Een veel gemaakte vergissing, want zowel een groot aantal bessensoorten als andere vruchten, bloemen, zaden en noten zijn wel degelijk eetbaar en daarnaast ook voedzaam.

Deze website geeft inspiratie aan iedereen die zelf met een mand of emmer de natuur in wil trekken. Pluk je eigen vlierbessen, kornoeljes, vossenbessen en wilde bloemen. Vul je mand met overheerlijke moerasspirea of dennennaalden. Maak er de lekkerste brouwsels van of het nu jam is van de mooie gele kornoelje ( foto ) of likeur is. Zo uit het park, bos of veld in de fles of pot. Pluk je eigen salades of groentes en geniet van de natuur!

| Van alles |

5 Reacties op Wildplukken.nl is online

  1. Tineke Luijendijk:

    weet iemand waar je moerasspirea in Zeeland kunt plukken

  2. gaarne info om te leren wat wel en niet eetbaar is om te plukken
    bvbd

  3. Op pag. 37 van Puur Natuur staat een rode schermbloem die wij in Ostfriesland (BRD) hebben gezien; we willen graag de naam weten .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *