Wildplukken.nl

Wij mensen zijn van nature Wildplukkers. Net als onze neven en nichten, de mensapen, zijn er nog hele volksstammen die ieder weekend het bos intrekken om paddenstoelen te plukken, bessen te scoren of een boompje af te tappen. Ook in Nederland zien we steeds meer mensen interesse tonen in het wildplukken. Deze website is voor iedereen die graag de natuur in gaat en wil weten wanneer je nu wat en waar kunt plukken.

We kennen het allemaal wel. Je staat voor een struik met vruchtjes eraan. Geen kersen of bramen, maar een ander soort vrucht. Je kent ze niet uit de supermarkt dus je neemt al snel aan dat ze niet eetbaar zijn. Een veel gemaakte vergissing, want zowel een groot aantal bessensoorten als andere vruchten, bloemen, zaden en noten zijn wel degelijk eetbaar en daarnaast ook voedzaam.

Deze website geeft inspiratie aan iedereen die zelf met een mand of emmer de natuur in wil trekken. Pluk je eigen vlierbessen, kornoeljes, vossenbessen en wilde bloemen. Vul je mand met overheerlijke moerasspirea of dennennaalden. Maak er de lekkerste brouwsels van of het nu jam is van de mooie gele kornoelje ( foto ) of likeur is. Zo uit het park, bos of veld in de fles of pot. Pluk je eigen salades of groentes en geniet van de natuur!

Wildplukken.nl is een website van Edwin Florès van  www.casaforesta.nl.

Mijn bedrijf is gericht op alles wat met “de eetbare Natuur” te maken heeft.

Van nature ben ik een echte jager en verzamelaar. Het is er met de paplepel ingegoten. Samen met mijn moeder voor dag en dauw de velden en bossen in om verschillende wilde bessen en ander lekkers uit het bos te plukken. Het was de aanzet om meer over andere wilde producten te leren zoals paddenstoelen, wieren en planten.

Op mijn mini boerderij van 1,5 ha verbouw ik eetbare bloemen, kruiden en houd ik kippen, schapen en varkens. Daarnaast ben ik imker en heb ik een mooie bijenstal vol met zoemende bijen.

Ik pluk diverse wilde ingrediënten voor de keukens van restaurants. Daarnaast organiseer ik diverse workshops en lezingen over “Eten uit de Natuur”.

Paddenstoelen zijn een soort fetisj geworden. Overal op de wereld ga ik het eerst op zoek naar eetbare paddenstoelen .

Edwin Florès

| Van alles |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *