Het lijkt wel voorjaar, de temperaturen zijn enorm zacht. Ideaal voor een lange wandeling door bossen en velden. En als wildplukker kan het niet anders om met een mand op pad te gaan. Neem voor deze wandeling een plastic keukenhandschoen mee.

Veel planten lopen nu langzaam uit of doen alsof het voorjaar is. Een van mijn favoriete wildplukitems blijft de brandnetel. Hij is kruidig en je kunt er echt alle kanten me op. Of het nu een soep of quiche is of een gnocchi. De brandnetel leent zich overal voor. In het voorjaar maak ik zelf wel eens een frisdrank van. Maar nu is het tijd voor een tempura. Deze tempura is heel simpel te maken en je kunt verschillende wildpluk combineren met de brandnetel

Winterse groente Tempura van Brandneteltopjes en meer… 

Ingrediënten

  • Twee handen vol gewassen brandneteltopjes
  • Gekookte pastinaak, kliswortel en wilde kool of ander wintergroen
  • 1 ei
  • 1 kopje rijstebloem
  • 1 kopje ijskoud water ( doe een ijsklontje in het      kopje water en laat het net smelten )
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 pan gevuld met arachideolie op 175 graden

Werkwijze:

  • Zorg dat je alle groente, dus de brandnetels etc.. gewassen en gekookt hebt klaar staan
  • Zorg dat de olie op temperatuur is
  • Meng de ei met het water en de rijstebloem
  • Zodra dat het deeg glad is ( en ijs en ijskoud )
  • Haal de groente door het deeg en klop een beetje af
  • Frituur je ze snel knapperig
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier

Lekker met een sausje van halve kop ketjap manis met een gesneden pepertje en een uitgeknepen teentje knoflook en een dipje van mayonaise met wat wasabi erin

25 en 26 januari organiseer ik een lange winterse wandeling. http://www.casaforesta.nl/agenda/paddenstoelen-jagen ik heb nog plek