Amandelbloesem

Amandelspijs maken

Een weekje naar Gran Canaria werd een week vol boeiende wildpluk momenten. Een van deze momenten was het ontdekken van wilde Amandels in de bergen. Er stonden zowel prachtige bloeiende bomen als bomen met noten eraan. Je kunt de bloemen ook eten en ik heb van enkele gesnoept. Van de noten heb ik een kilo geplukt en mee naar Nederland genomen.

Maar wat ga je nou met een kilo noten doen? Spijs maken natuurlijk. Het is heel eenvoudig om te maken daarnaast is het super lekker om in diverse koekjes of brood te verwerken.

Ik bak de laatste tijd veel koekjes met mijn kinderen. Vinden ze leuk en vooral ook lekker. Als je dat kunt toppen met het maken van je eigen ( in de vakantie ) wild geplukte noten waarvan je spijs maakt dan is dat dubbel zo veel plezier.

Spijs maken is super eenvoudig, je kunt het ook van walnoten doen of andere noten, voeg dan wel een scheut amandelessence toe.

Recept

  • 200 gram gepelde amandelen
  • 200 gram suiker
  • 1 ei
  • rasp van 1 citroen
  • sap van 1 citroen

Je moet wel noten zonder vlies gebruiken. Vervolgens maal je de noten, en voeg je alle overige ingrediënten. Minuut laten draaien in de keuken machine en je spijs is  klaar.

Je kunt natuurlijk ook je amandelen in de supermarkt scoren.